Green wall plan for old Nelson Hospital rejected by Merton Council

Wimbledon Guardian: The former Nelson Hospital in Wimbledon before work began The former Nelson Hospital in Wimbledon before work began

A Merton Council planning meeting approved a number of schemes for homes and schools in the borough.

Among the items on the agenda was a ‘green wall’ covered in plants at the former Nelson Hospital which was thrown out by councillors.

The plans for a wall on the Manor Gardens side of the development on Kingston Road, Wimbledon, was rejected by Merton Council at the meeting on Thursday, March 27.

It was argued a 'green wall' would add thickness to the wall and would require regular watering and maintaining.

A £21m plan to redevelop the former Nelson Hospital alongside a three storey retirement home was approved in September 2012 and work is currently underway.

A Wimbledon primary school will have a new play area and extension after plans were approved at the same meeting.

Merton Abbey Primary School will now be able to go ahead with a two storey extension, including a single storey link to the main building, a play and access area and new fencing and gates at its site on the High Path estate.

A temporary classroom in the playground will be removed and the new two storey building will house two classrooms, an ICT suite, studio space and administration area.

Six design options for the work were considered before plans were approved. No objections to the proposals were submitted.

Three new terraced houses will be built in Florence Road, Wimbledon after permission was granted by the committee.

An office and a self contained three bedroom flat on the site will be demolished to make way for the three bedroom homes near to the junction with Trinity Road.

It is proposed the new houses will be in keeping with the style of the surrounding properties with two storey front bays and sash windows. No additional parking spaces are proposed.

Also decided on the night was Wimbledon Broadway's Hot Pink restaurant’s bid for outdoor seating.

The restaurant proposed to use the garden as a 32 seat dining area for customers in a space currently designated as car parking spaces but it was rejected by the council’s planning committee.

The area was used by former restaurant Reds Bar and Grill illegally as an outdoor seating area between 2002 and 2005.

A total of 32 objections were received from neighbours citing concerns including noise and disturbance, rubbish and enforcement of regulations.

Two petitions with a total of 51 signatures were received in support of plans.

The planning committee holds monthly meetings to determine a range of applications at the Civic Centre in Morden.


TODAY'S TOP STORIES

JOIN US ON FACEBOOK

 

Comments

Comments are closed on this article.

click2find

About cookies

We want you to enjoy your visit to our website. That's why we use cookies to enhance your experience. By staying on our website you agree to our use of cookies. Find out more about the cookies we use.

I agree